Perunasoselaatikko

Koko perheen suosikkiruoka!

  • 10  kuorittua perunaa
  • 2 dl härkäpapurouhetta
  • 2 sipulia
  • 1 dl rypsiöljyä
  • Luomu yrttiliemikuutio
  • 0,5 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl grillimaustetta
  1. Laita uuni lämpenemään 180 c.
  2. Laita härkäpapurouhe kulhoon ja pari desiä vettä päälle. Anna turvota hetken aikaa.
  3. Kuori perunat ja laita kiehumaan.
  4. Kuullota paistinpannulla sipulisilppu 1 desissä öljyä. Käytä mahdollisimman alhaista lämpötilaa aina paistaessa ettei öljy kärsi.
  5. Lisää savupaprika ja grillimauste sipulin sekaan. Kuullota hetki vielä.
  6. Lisää yrttiliemikuutio ja härkäpapurouhe sekä ”turvotusvesi”. Anna kiehua mahdollisimman alhaisessa lämpötilassa pannulla 10 minuuttia, siten että kuitenkin porisee sopivasti. Sekoittele hyvin.
  7. Valmista perunasose: Kaada perunoiden keitinliemi toiseen astiaan.
  8. Soseuttaessa perunoita kaada sopiva määrä keitinlientä nesteeksi muussiin.
  9. Öljyä uunivuoka. Laita pohjalle puolet perunasoseesta, väliin härkäpapurouheseos ja päälle loput perunasoseesta.
  10. Paista 180 c noin 50 minuuttia,  seuraa miten laatikko paistuu.
  11. Anna vetäytyä jonkin aikaa ja tarjoa puolukkasurvoksen tai -hillon kera.