• kaurahiutaleita 4 dl
  • auringonkukansiemeniä
  • hampunsiemeniä
  • 3/4 dl öljyä
  • ¼ dl vettä
  • 0,5 dl inkkarisokeria tai hunajaa
  • 1 tl kanelia
  • ½ tl muskottia
  • ¼ tl kardemummaa
  • ¼ tl neilikkaa
  • ½ tl suolaa

Jos haluat makeita sattumia granolaan, lisää kuivattuja marjoja ja hedelmiä seoksen tultua uunista ulos. Esim:

kuivattuja karpaloita ja kuivattuja omenoita

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita kaurahiutaleet kulhoon ja kaada sekaan auringonkukansiemenet. Sekoita joukkoon kaneli, muskotti, kardemumma, neilikka ja suola. Säästä hampunsiemenet vielä ja lisää ne vasta paahdon loppuvaiheessa pellille. Sekoita öljy, vesi ja hunaja miedolla lämmöllä. Kaada seos kuivien ainesten päälle kulhoon ja sekoita. Kumoa seos leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille ja levitä tasaiseksi. Paahda seosta 20-30 minuutta sekoittaen ja käännellen seosta noin 10 minuutin välein. Laita hampunsiemenet lopuksi mukaan, kun paahtoa vaikuttaa olevan vielä5-10 minuuttia jäljellä.

Ota seos uunista ja lisää sekaan karpalot ja omenapalat. Anna jäähtyä. Säilö hengittävässä purkissa ja käytä parin viikon sisällä.