Neljälle

  • 1,5 dl hernerouhetta
  • 4 dl kuumaa kasvislientä
  • 4 rkl kasviöljyä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä murskattuna
  • 2 porkkanaa raastettuna
  • 1 pkt tomaattimurskaa
  • 3 rkl soijakastiketta
  • suolaa, mustapippuria, hieman sokeria

Kaada kuuma kasvisliemi hernerouheen päälle, anna turvota noin 20 min.

Kuullota hienonnetut sipulit pannulla kasviöljyssä. Lisää joukkoon turvonnut hernerouhe sekä muut ainekset tomaattimurskaa lukuunottamatta. Hauduta seosta 10 min, lisää tomaattimurska, jatka kypsentämistä vielä vähintään 10 min. Lisää vettä tarvittaessa.

Tarjoile bolognese keitettyjen viljanjyvien sekä salaatin kera.