DSC_0569

Mangoldi on superfood 

  • Mangoldi on on erinomainen biotiinin, C- ja A-vitamiinin, magnesiumin ja kaliumin lähde.
  • Mehevä mangoldi sopii hyvin keittoihin, patoihin ja muhennoksiin sekä kääryleiden tai piiraiden täytteeksi.
  • Lehtiä voi syödä salaatin tavoin, paksut varret ovat parhaimmillaan kypsennettynä.
  • Mangoldin voi pakastaa ryöpättynä, jos ei tule heti syötyä.

Kesäkurpitsa-mangoldikeitto (4 annosta)

  • 6 dl  vettä
  • 400 g kesäkurpitsaa
  • 400 g mangoldia (sekä lehdet että varret käyvät)
  • 1 iso sipuli
  • 1-2 dl kaurajugurttia / kaurakermaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tuoreita yrttejä esim. persiljaa, lipstikkaa, timjamia tai basilikaa

Pilko kesäkurpitsa, mangoldi ja sipuli pieniksi palasiksi. Keitä kasviksia vedessä, kunnes ovat täysin pehmentyneet (n. 20 min.). Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi ja lisää kerma, suola ja mustapippuri. Kiehauta vielä pari minuuttia, tarkista maku ja lisää lopuksi hienonnetut yrtit.