3-4 annosta / 45 min kurpitsasose + 25 min puuro

Kupritsa puurossa saa aamun maistumaan herkutteluhetkeltä!

Tee ensin kurpitsasose, jota voit käyttää myös kurpitsapiirakkaan tai vaikka pizzaan tomaattikastikkeen sijaan.

Kurpitsasose
Jo puolikkaasta kurpitsasta tulee riittämiin sosetta sekä esim piirakkaan, että puuroon. Halkaise kurpitsa, koverra pois siemenet ja kuori kurpitsa. Pilko ja paahda uunissa 30-45 min, 200°c. Jäädytä ja soseuta sauvasekottimella. Voit lisätä hieman vettä, jotta soseutuu paremmin mutta jätä kurpitsasose jäykäksi.

Kurpitsapuuro

  • 2 dl kauramaitoa
  • 2 dl vettä
  • 1,5 dl kurpisasosetta
  • 1 pieni omena
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl kardemummaa
  • 0,5 tl kanelia
  • 0,5 tl inkivääriä
  • 1 rkl hunajaa

Keitä puurohiutaleita veden ja kauramaidon kera n. 20 minuuttia hiljaisella lämmöllä. Pilko joukoon omena pieninä paloina ja lisää lopuksi mausteet sekä kurpitsasose. Tarjoile hunajan ja raakojen omenapalasten kera.