Sichuanin pippuri ja mustapaputahna antavat loistavasti potkua punajuuren makeuteen. Voit toki korvata ja käyttää jotain muuta chilitahnaa. Alkuperäisessä ohjeessa (Guardian lehti: Meera Sodha) oli 400 g ruskeita herkkusieniä sekä saksanpähkinöitä mutta vaihdoin ne härkäpapurouheeseen ja hampunsiemeniin.
Noin 4 hengen annos:
n. 400 g punajuuria
1/2 dl hampunsiemeniä
1,5 dl Oma Maa härkäpapurouhetta
3 dl kiehuvaa vettä
6 valkosipulin kynttä
4 cm pala inkivääriä
150 g kevätsipulia tai 1 sipuli
60 ml rypsiöljyä
1 tl sichuanin pippuria (rouhittuna)
2 rkl kiinalaista mustapaputahnaa
2 rkl tomaattipyrettä
Suolaa
n. 400 spaghettia
Kuori ja pilko punajuuri, jauha yleiskoneessa. Vaihtoehtoisesti raasta punajuuri ja siirrä kulhoon odottamaan. Jauha inkivääri, valkosipuli ja sipuli yleiskoneessa (tai pilko hienoksi).
Kuumenna öljy wokissä tai kasarissa, lisää sichuanin pippuri, inkivääri-sipuliseos ja paista muutama minuutti. Lisää punajuurisilppu, hampunsiemenet ja vesi. Vähennä lämpöä ja kypsennä n. 20 minuuttia. Lisää vettä jos seos kuivuu liikaa. Lisää lopuksi mustapaputahna ja tomaattipyre.
Keitä spaghetti ohjeen mukaisesti ja nauti.