Haluatko tietää tarkemmin, mistä ruokasi tulee? Haluatko ekologisesti ja sosiaalisesti kestävästi tuotettua ruokaa?

 

Mikä Oma maa?
Osuuskunta Oma maa on jo 8-vuotias, ja matkan varrelle on mahtunut monenlaisia vaiheita. Meillä ihmisillä tapojemme muuttaminen ekologisesti ja sosiaalisesti kestäviksi vie aikaa, ja vastaavasti ruokaosuuskunnilla kestää, ennen kuin ne löytävät muotonsa ja parhaat toimintatapansa. Osuuskunta Oma maassa on käynnissä uusi alku. Mikäli se sujuu hyvin, voimme ottaa maaliskuussa uusia tilaajia kokeilemaan satokassiamme.

Mitä osuuskunnassamme tuotetaan?
Kokit rakastavat raaka-aineitamme, se ehkä kertoo jotakin. Tuomme viikottain satokauden herkullisimmat luomukasvikset, viljat, pavut ja toisinaan myös marjat Kallioon. Satokassin voi hakea myös luomutilaltamme Tuusulasta. Eläinkunnan tuotteista tuotamme vain kananmunia, joita voi tilata ostamalla erillisen kananmunaosuuden. Talvikaudella satokassissa on itse tekemiämme jatkojalosteita (kuten esimerkiksi maailman parasta juureen leivottua leipää, hernefalafeleja, kaurajugurttia, seitania ja palkokasveja, kuten härkäpapuja ja härkäpapurouhetta, sekä viljoja kuten kaura-, ruis- ja ohrahiutaleita).

Mitä on kumppanuusmaatalous?
Osuuskunta Oma maan toiminta perustuu kumppanuusmaatalouteen, jonka ideana on yhteisön muodostuminen ruoan viljelijöiden ja ruoan syöjien välille. Satokassin tilaaja tietää, missä ruoka on kasvanut ja kuka sen on tuottanut. Kumppanuusmaataloudessa halutaan lisäksi mahdollistaa viljelijöille reilumpi toimeentulo, antaa ruuan syöjille mahdollisuus vaikuttaa ja osallistua sen kasvattamiseen ja taata myös ympäristön hyvinvointi.

Kiinnostuitko? Kerro se meille!
Meidän olisi nyt tärkeää haarukoida kiinnostuneiden ihmisten määrää. Olemme päättäneet tarjota tällä talvikaudella mahdollisuutta kokeilla ruokajäsenyyttä ja satokassia (120 € / kk) maaliskuusta toukokuun loppuun ilman liittymistä osuuskunnan vakituiseksi jäseneksi. Lisäksi on mahdollista tilata vain puolikas satokassi, ja hakea se joka toinen viikko (60 € / kk). Jos haluat kokeilla ruokajäsenyyttä ja tilata satokassin, täytä tämä lomake. Jos haluat lisätietoja, lähetä meille sähköpostia jasenet@omamaa.fi.

Maailma muuttuu, kun sitä muutetaan.

Satokassi haetaan kerran viikossa Kalliosta tai suoraan Lassilan luomutilalta Tuusulasta.