Pikkelöinti palkitsee aina, se on myös nopeaa ja helppoa! Piparjuuren tapauksessa saat purkillisen verratonta pikamaustajaa. Tuoreella tai pikkelöidyllä piparjuurella maustat myös sushin, perunasalaatin tai esimerkiksi kaurajugurttikastikkeen, joka sopii minkä tahansa kasvissosekeiton päälle -> Arkinenkin ruoka muuttuu gourmeeksi hetkessä!
- 200 g piparjuurta
Pikkelöintiliemi:
- 1 dl valkoviinietikkaa
- 1 dl vettä
- 1 rkl roseepippureita
- 1 laakerinlehti
- 1 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
Kiehauta pikkelöintiliemi kattilassa. Anna sen jäähtyä ja laita vielä jääkaappiin kylmenemään noin 1 tunniksi.
Kuori ja raasta piparjuuri hienolla terällä.
Laita raaste lasipurkkiin ja kaada päälle kylmä pikkelöintiliemi. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.