Kahdelle

  • Satokassin pastaa
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • n. 100 g herkkusieniä
  • pari isoa kourallista tuoretta pinaattia
  • 2,5 dl kaurakermaa tai kaurajugurttia Tai Oma maan valkosipulikastiketta
  • suolaa, mustapippuria
  • (Halutessasi 1-2 rkl ravintohiivahiutaleita) 
  • tuoretta basilikaa
  1. Laita pasta kiehumaan. (Keittoaika noin 8 minuuttia, älä keitä yli!)
  2. Leikka sipuli ohuiksi puolirenkaiksi, valkosipulinkynsi ohuiksi siivuiksi ja herkkusienet viipaleiksi. Hienonna pinaatinlehtiä hiukan pienemmiksi.
  3. Kuumenna kattilan pohjalla tilkka öljyä ja lisää sipulit sekä hetken päästä herkkusienet. Lisää pinaatit ja kääntele seosta hetki, kunnes ne ovat pehmenneet.
  4. Lisää joukkoon kerma/jugurtti/valkosipulikastike. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen kiehua pari minuuttia tai kunnes se on hiukan saostunut.
  5. Käännä levy pois päältä (ja sekoita kastikkeen joukkoon hiivahiutaleet.)
  6. Yhdistä pasta ja kastike ja tarjoile tuoreen basilikan kera.