Kahdelle
- Satokassin pastaa
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- n. 100 g herkkusieniä
- pari isoa kourallista tuoretta pinaattia
- 2,5 dl kaurakermaa tai kaurajugurttia Tai Oma maan valkosipulikastiketta
- suolaa, mustapippuria
- (Halutessasi 1-2 rkl ravintohiivahiutaleita)
- tuoretta basilikaa
- Laita pasta kiehumaan. (Keittoaika noin 8 minuuttia, älä keitä yli!)
- Leikka sipuli ohuiksi puolirenkaiksi, valkosipulinkynsi ohuiksi siivuiksi ja herkkusienet viipaleiksi. Hienonna pinaatinlehtiä hiukan pienemmiksi.
- Kuumenna kattilan pohjalla tilkka öljyä ja lisää sipulit sekä hetken päästä herkkusienet. Lisää pinaatit ja kääntele seosta hetki, kunnes ne ovat pehmenneet.
- Lisää joukkoon kerma/jugurtti/valkosipulikastike. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen kiehua pari minuuttia tai kunnes se on hiukan saostunut.
- Käännä levy pois päältä (ja sekoita kastikkeen joukkoon hiivahiutaleet.)
- Yhdistä pasta ja kastike ja tarjoile tuoreen basilikan kera.