Satokassissa on usein myös seuraavia herkkuja, tässä tietoa ja ohjeita niiden käyttöön:

VILJAT
Kaura, vehnä, ruis, ohra, speltti.
Kaikki viljamme ovat aina vasta jauhettuja, ja prosessoimattomia. Sen vuoksi niiden maku ja ravintoarvot eroavat suuresti lähikaupasta löytyvistä viljoista. Leivomme leivät tilan vanhaan juureen, ja hapattaminen muuttaa viljan koostumusta siten, että harvalle tulee leivästä esimerkiksi vatsanväänteitä.
Miksi syödä myös vehnää (vehnäleipää / vehnähiutaleita / vehnäriisiä) >>
Ihana mylly ja myllärimme Bjarne >>

Bjarne jauhaa sinun puurohiutaleesi!

SUURIMOT
Suurimot eli vehnäriisi, kaurahelmi, ohrasuurimo, spelttisuurimo ovat terveellisiä lähiluomuvaihtoehtoja riisille. Niistä syntyy helposti risotto tai lisuke mille tahansa pääruualle. Suurimoista tulee myös ihana uunipuuro.
Pääsääntö on tämä: jos haluat suurimoiden pysyvän irtonaisina, lisää ne kylmään veteen äläkä ylikeitä.
Risotto / ohratto / kauratto / speltitto >>
Uunipuuro >>

HIUTALEET
eli kaura-, ohra-, ruis-, speltti- ja vehnähiutale

Terveellisintä ja maukkainta puuroa saat‚ kun sekoitat aina useampaa hiutaletta! Kaikki sopivat yhteen.
(Voit valmistaa niistä myös tuorepuuroa.)
Herkkupuuro >>
Granola >>

Mannaryyni
Vispipuuro >>

KUIVATUT PALKOKASVIT / PROTEIINIPOMMIT: HÄRKÄPAPU JA HERNE
Leipä + hummus = täydellinen kasviproteiinin yhdistelmä.
Härkäpapuhummus >>
Meksikolainen papusoppa >>
Hernekeitto >>

KAURAJUGURTTI, käyttö>>

Maitohappobakteereja saadaan fermentoiduista eli maitohappokäymisen avulla valmistetuista elintarvikkeista, kuten satokassin jogurtista. Probiootit toimivat parhaiten, jos ne syö elintarvikkeiden mukana.

Kaurajugurtin resepti >>

MIKSI VAIHTAA KAUPPA PELTOON >>

TUNNETKO JO VILJELIJÄT?

Joel >>
Jan >>
Ruby, esittely tulossa
Jon, esittely tulossa
Jukka, esittely tulossa
Ulla, esittely tulossa